L'economista Xavier Sala-i-Martin ha enviat un missatge "als amics d'ERC que confien en la imparcialitat de la justícia espanyola", en referència a la investigació que el Tribunal Suprem vol dur a terme sobre suposades irregularitats de l'actual portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

L'economista ha adjuntat un vídeo on es pot veure què ha dit sobre aquest cas l'actual director de la institució, Oriol Ponsatí-Murlà, en una entrevista al Més 324. "La intervenció general del Departament d’Economia ja havia acreditat a mitjans del 2019 que el 2018 no hi havia hagut cap fraccionament. La Sindicatura tampoc no en va trobar cap. El fet enormement sorprenent és que, com que no en van trobar cap el 2018, ens van demanar la llista de tota la contractació del 2017, i tampoc no hi van trobar cap indici de fraccionament. I aleshores ens va demanar tota la contractació del 2016, i tampoc no hi va trobar cap indici de fraccionament", va explicar Ponsatí.

"Davant de l’evidència que no hi havia fraccionaments ni el 2016 ni el 2017 ni el 2018, van dir: 'Sumarem tots tres exercicis i si trobem algun proveïdor que coincideixi en tots tres exercicis encara que sigui per la contractació de serveis totalment diferents, doncs en sumarem els imports i direm que això és un fraccionament'", ha continuat.

"Com es pot considerar un fraccionament la contractació d’una pàgina web el mes d’octubre del 2016 sobre el festival de poesia de Sant Cugat del Vallès amb la contractació de l’any Bertrana el gener del 2017, en anys diferents i en coses diferents com un festival de poesia i una commemoració de govern com va ser l’any Bertrana?", s'ha preguntat.

"Jo defenso que no tan sols no hi ha cap mena de delicte, sinó que no hi ha cap fraccionament. Se l’han inventat, perquè només hi és si se sumen tres exercicis diferents", ha sentenciat.

Sala-i-Martin també s'ha preguntat si és cert el que alguns usuaris diuen sobre que el síndic que ha acusat Borràs va ser proposat per ERC.