L'economista Xavier Sala-i-Martin li ha retret a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'escapada que va fer el dia de reis a Sant Iscle de Colltort, al terme municipal de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), amb la seva família en plena emergència de Neu i Gel a Barcelona i tot i les restriccions per la Covid-19. "Els polítics heu de donar exemple", ha declarat en un tuit. 

Sala-i-Martin ha respost el tuit de Colau en el qual explicava que les acusacions eren falses "no vaig marxar de cap de setmana ni em vaig saltar el confinament". "El meu nucli familiar estava a una casa rural de lloguer des de Sant Esteve i jo m’hi vaig reunir per reis, per tant, d’acord amb normativa", va assegurar. L'economista ha respost amb to irònic a l'alcaldessa dient que "jo no vaig saltar el confinament per anar a Disneyland". "El que passa és que el meu nucli familiar era a Disneyland i jo m'hi vaig reunir. Els líders polítics hauríeu de donar exemple en un moment en què demaneu sacrificis la gent. Fer "trampetes" i jocs de paraules és impropi", ha afegit. 

Després de deixar clar que la resposta fa comèdia de les justificacions de l'alcaldessa, Sala-i-Martin ha explicat que ell i la seva família "no ens vam moure de casa (ni tan sols per dinar amb la mare) malgrat que estava permès perquè el govern ens demanava responsabilitat". I ha afegit que el respecte a les restriccions per combatre els efectes de la pandèmia no entenen "de dretes i esquerres". "Va dels líders responsables, amb seny i criteri i que donen exemple a la societat... I dels que no", ha declarat. 

Colau va negar haver-se saltat el confinament

Preguntat per aquest mitjà, l’equip de Colau a l’ajuntament de Barcelona va confirmar la seva presència a Sant Iscle. Ara bé, va mantenir que de cap manera es va saltar el confinament municipal establert a partir del dia 7, perquè quan va marxar de la capital va ser el dia abans, per Reis, quan la mobilitat estava permesa. Van recordar també que tornar al domicili habitual sempre està autoritzat i que, per tant, no va saltar-se cap norma encara que decidís estar-s'hi uns dies més, també durant el cap de setmana. 

Certament, els moviments de Colau complien la normativa. Ara bé, cal recordar que el dia 4 de gener, dos dies abans que decidís marxar de Barcelona, el Govern ja va anunciar que hi hauria un enduriment de les mesures a partir del dia 7.