La guanyadora d’aquesta primera fase del procés del primàries del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, ha emplaçat aquest dijous a la nit al seu contrincant, Pablo Casado, a fer un “esforç de generositat, d’integració i unitat” i configurar amb ella –i amb altres candidats- una llista única per concórrer al Congrés Extraordinari del PP dels dies 20 i 21 de juliol, on els compromissaris elegiran entre ells dos el pròxim president del partit.

En roda de premsa després de l’anunci dels resultats, ha promès actuar amb la “mà estesa i en positiu” per “escoltar” el partit. “Ha guanyat el PP, aquí no ha perdut ningú, hem guanyat tots”, ha dit abans de dirigir-se a Casado –amb qui ha parlat breument- per demanar-li que s’avingui que tots dos “ofereixin junts” una proposta per al PP.

Ha apel·lat també a la resta de candidats, amb qui parlarà, perquè “aquí no sobra absolutament ningú”. En tot cas ha afirmat que “es deixarà la pell en les pròximes setmanes per guanyar el Congrés del partit i ser la presidenta del PP”. “Amb generositat i unitat guanyarem tots, guanya el PP i Espanya”, ha dit.

En aquest sentit ha apuntat que vol obrir un “diàleg molt ampli” amb Casado per fer possible la “unitat” i la “integració”, tot i que no ha concretat càrrecs que podria oferir al seu actual contrincant. Sáenz de Santamaría també ha explicat que la primera trucada que ha mantingut després de la victòria ha estat la de Mariano Rajoy.