El president del grup parlamentari d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha exigit aquest dissabte que la negociació amb el PSOE per la investidura no s'acompanyi de més repressió a Catalunya, en relació a la citació de 27 persones al Tribunal de Comptes espanyol pels preparatius de l'1-O. 

"Ningú ens pot parlar de pressa ni ens pot dir que s'ha de tancar en 10 dies", ha declarat Sabrià a la premsa, i ha assegurat que a ERC no li incumbeix la governabilitat d'Espanya sinó donar amb una solució política al conflicte català.

En aquest marc de negociació de cara a la investidura de Pedro Sánchez, Sabrià també ha afegit que el seu partit no té pressa per tancar res i que els republicans estan disposats a seure amb el PSOE tants cops com fassi falta i ha tornat a condicionar el diàleg a una taula on hi hagi "una negociació entre iguals, on es pugui parlar de tot i que existeixin garanties i un calendari".

Per la seva part, el PSOE ha assegurat que li agradaria tancar aquest acord amb els republicans abans de marxar de vacances de Nadal, però també han assegurat que Sánchez no es presentarà a una investidura sense tenir tots els suports, o abstencions, lligades per tal de ser president.

Les negociacions entre republicans i socialistes continuaran dimarts en la segona reunió entre els equips negociadors, just el dia que es constituiran les Corts espanyoles i, per tant, es posarà en marxa la nova legislatura.