Els partits ja estan en plenes reunions per trobar un acord i poder investir un president independentista. Hi ha diverses formules i la que més sona és la d'un nou pacte entre ERC i Junts amb Pere Aragonès de president, ja que el seu partit va aconseguir més escons. La incògnita és ara quin serà el paper de la CUP; si entrarà al Govern o només li donarà suport. 

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha assegurat aquest matí en una entrevista a TV3 que el seu partit té una cosa clara: "No permetrem que Salvador Illa sigui president". De la mateixa manera, preguntada sobre si la seva formació formarà part del futur Govern de la Generalitat, la candiata ha recordat que "ja vam apuntalar el govern anterior i no va avançar ni cap a l'autodeterminació ni cap a canvis socials".

Sobre això, Sabater ha subratllat que "les urnes ens diuen que cal una altra manera de fer política, més d'esquerres i no tant per a les elits". Per tant, els de la CUP no deixen clar si voldrien formar part d'un Govern amb Junts per Catalunya. 

Dolors Sabater acto Elecciones Catalunya 14-F - CUP

Dolors Sabater en un acte de campanya de la CUP / CUP

La taula de diàleg

Pel que fa a la taula de diàleg, ha assegurat que la seva candidatura hi està d'acord si són taules de diàleg. I ha afegit que no estan d'acord en "fer veure que hi ha taules de diàleg". Segons Sabater, ha estat un "error estratègic" fer veure a ulls d'Europa que el conflicte ja no existia.

Els aldarulls per Pablo Hasél

Dolors Sabater també ha parlat sobre els aldarulls de les dues darreres nits per protestar contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Els aldarulls van provocar diversos ferits entre els quals una noia que ha perdut l'ull a causa d'una bola de foam.

La candidata de la CUP ha afirmat que les Arro i la Brimo dels Mossos "actuen amb pràctiques poc democràtiques" i que el conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, hauria de dimitir. "En les seves últimes declaracions sobre les protestes no va fer ni una crítica a l'actuació dels Mossos, només va criminalitzar la protesta, que és el més fàcil", ha sentenciat Sabater sobre el titular d'Interior. 

"No hi ha hagut violència gratuïta per part dels Mossos?", ha preguntat al conseller. Sabater ha alertat que el canvi de model policial és un punt "important" en les negociacions per formar govern i ha dit que ara està damunt la taula "amb més força".

manifestación disturbios Barcelona Pablo Hasél segunda noche - Sergi Alcázar

Els Mossos durant els aldarulls de dimecres a la nit a Barcelona / Sergi Alcàzar

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres a 29 persones a Catalunya, segons el balanç provisional, en la segona nit de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Deu d'aquestes detencions han estat a Barcelona, altres 12 a Lleida, dues més a Tarragona i cinc a Girona, han informat els Mossos.

La segona nit de disturbis en les protestes per Hasél han deixat saquejos en comerços a Girona, cremes de contenidors davant la presó de Ponent, on està pres el raper, i danys en un concessionari i un hotel de Barcelona.

Dolors Sabater ha insistit que d'entrada "les manifestacions són pacífiques i es tornen violentes quan hi ha enfrontaments directes amb la policia" i que la solució de la CUP seria posar més agents mediadors als carrers.

Foto principal: La candidata de la CUP, Dolors Sabater, en un acte de campanya / Europa Press