La cap de llista de la CUP-Guanyem, Dolors Sabater, ha criticat l'incendi provocat per un grup d'encaputxats a un furgó de la Guàrdia Urbana de Barcelona dissabte: "Posar la vida en risc és un límit". En una entrevista a RAC 1, Sabater ha destacat que només es veu la "criminalització de la protesta", cosa que "no serveix per a res".

Segons ella, "les condemnes a la violència no valen per resoldre els problemes gravíssims que generen aquesta violència. És una simplificació hipòcrita que només tranquil·litza algunes consciències". També ha afegit que "hi ha problemes gravíssims al país i el que no podem és quedar-nos amb la caricatura d'uns fets i esborrar la resta: no hi ha futur juvenil, hi ha molts problemes d'accés a l'habitatge i una vulneració diària de drets socials". 

De fet, l'exalcaldessa de Badalona ja va apuntar ahir en una piulada que "és hipòcrita lamentar i condemnar els aldarulls si no s'aborden les causes de les protestes". "És ineficaç aplicar un sistema policial repressiu per aturar les protestes".

Sabater ha remarcat que cal canviar l'ordre públic: "Volem que hi hagi una moratòria de l'ús de bales de foam, que s'acabin les intervencions dels antiavalots en desnonaments i el cessament d'acusacions particulars contra moviments socials i populars". A més, ha afirmat que hi ha aspectes sobre el control de "males praxis policials" que s'han d'activar.

"Legislatura de confrontació"

Respecte a la formació de govern, la cap de llista ha avançat que la formació encara no té un nom concret per presidir el Parlament. "El que plantegem, pensant que és una legislatura de confrontació, és que és important que siguem a la Mesa. Però encara no estem en aquest detall", ha reconegut Sabater, que ha tornat a insistir que la seva entrada al Govern correspondrà de l'audàcia d'ERC i Junts. "Si entrem o no al Govern dependrà de les prioritats de programa i quina actitud de valentia política assumeixin Esquerra i Junts", ha manifestat.