L’exalcadessa de Badalona i cap visible de Guanyem, Dolors Sabater, considera que encara queda camí per tancar un acord amb la CUP de cara a convertir-se en candidata en les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per al 14 de febrer.

Després que dissabte el Consell Polític de la CUP va aprovar l’acord que facilitarà que Sabater sigui la cap de llista de la candidatura ‘cupaire’, aquest diumenge, entrevistada a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Sabater ha assenyalat que s’està “treballant per a que les converses fructifiquin”.

“La pilota segueix a les dues teulades”

Segons ha afirmat l’exalcaldessa, un cop la CUP ha donat suport a “un acord per fer possible un espai ampli i plural que el país necessita molt”, ara Guanyem treballa “contrarellotge”, tot i que en aquests moments, “la pilota segueix a les dues teulades”, perquè “encara hi ha coses per avançar en el marc d’acord”.

Sabater, que no ha volgut assenyalar sota quin nom concret es presentaria aquest acord, ha volgut deixar clar que, en tot cas, “Guanyem no entra a formar part de la CUP, és una organització diferent i ens hem de posar d’acord en detalls que facin possible que les dues formacions ens veiem reconeguts”.

En tot cas, la líder de Guanyem ha insistit que “la bona notícia” és “el pas endavant que ha fet la CUP i la seva militància”, que pot portar a constituir un “front comú” al qual es pot afegir el “municipalisme transformador i rupturista d’esquerres” que representa Guanyem.

“Sondejada” per altres formacions

Sabater, que ha admès haver estat “sondejada” per altres formacions, ha assenyalat que amb la CUP comparteix l’esperança de fer “política de baix a dalt” on per la seva part pot demostrar la bona feina feta des del municipalisme, perquè el projecte de Guanyem busca “les organitzacions més properes”, i en aquest sentit, la CUP ha donat suport als mateixos Guanyem en anteriors ocasions.

Respecte a la possibilitat de donar suport a un presidenciable independentista d'altres partits, Sabater s’ha emplaçat primer a tancar l’acord amb la CUP i després a veure quins son els resultats electorals.

Finalment, en relació a l’incendi d’una nau industrial a Badalona, amb tres víctimes mortals, Sabater ha assenyalat que cal buscar respostes polítiques des de la Generalitat per evitar fets com aquest.