El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que amb les previsions del Departament de Salut no hi ha motius per no fer les eleccions el 14 de febrer. "Obrirem les escoles i tancarem els col·legis electorals? S'està dient que al febrer es podrà anar a esquiar i podrem anar a treballar i agafar el metro", ha argumentat en una entrevista a Els Matins de TV3.  A més, Iceta ha destacat que la Rt, la velocitat de propagació de la Covid-19, és ara de l'1,20, la mateixa que hi havia quan es van convocar les eleccions. 

Iceta creu que el Govern està preparant i posant les condicions perquè es pugui votar a les eleccions "amb màximes garanties". Per això, després de conèixer els pronòstics que Salut ha presentat als partits, creu que els comicis es poden mantenir per a la data prevista. L'informe de Salut preveu que el pic de pressió assistencial a les UCI arribi pocs dies abans del 14-F i que s'arribi al màxim de nous casos diaris entorn al 20 de gener, quan comença la campanya electoral.

Segons Iceta, si hi hagués un confinament domiciliari seria "una situació diferent", però si es mantenen els càlculs i previsions de Salut, "no hi ha motius per no celebrar-les" el 14 de febrer.

El primer secretari del PSC també ha subratllat que s'han posat "més facilitats que mai" per votar per correu i que hi ha mecanismes per garantir que tothom que vulgui votar ho faci. I en aquest sentit, ha fet una crida a la ciutadania a votar per correu. "Les possibilitats de celebrar la jornada electoral hi són totes. A partir de les dades d'ahir no hi ha cap motiu per no fer-les. Seria en perjudici per a tots. Això no s'aguanta i necessitem un govern amb cara i ulls", ha insistit.

Suport a Illa

Iceta ha defensat que Illa "ha introduït una dinàmica nova" i que dona al PSC l'oportunitat de guanyar. I ha explicat que alguns votants consideraven que el fet que ell fos el cap de llista "no era prou canvi". Ara que no és candidat a la Generalitat, Iceta admet que està disponible per ocupar algun altre càrrec, però ha evitat valorar si ocuparà algun ministeri argumentant que és una decisió que depèn del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

En tot cas, no creu que sigui el substitut d'Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat i quan li han preguntat si podria ocupar el Ministeri de Política Territorial, ha respost que ell podria ser útil en molts llocs. "Ell sap que estic disponible. Ho decidirà ell", ha insistit en referència a Sánchez.

De tota manera, ha assegurat que serà el primer secretari del PSC fins al següent congrés del partit, que serà d'aquí a dos anys. A partir d'aquí no ha aclarit què farà, tot i afegir que ha demostrat que és "capaç de cedir pas quan algú altre ho pot fer millor".