Gairebé un any després de la seva mort, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha decidit, per unanimitat, atorgar la Medalla d’Honor Ciutadà a títol pòstum a Muriel Casals, expresidenta de Òmnium Cultural.

El consistori ha explicat que l’expedient es portarà al ple municipal de febrer i, a partir d’aquell moment, s’obrirà un període de 15 dies durant el qual totes les entitats i persones individuals s'hi podran adherir, amb el propòsit de poder concedir el reconeixement a l’abril.

L’Ajuntament de Sabadell ha recordat, a través d’un comunicat, el lligam de Casals amb el municipi. Filla d’un advocat sabadellenc i soldat republicà exiliat, la expresidenta d’Òmnium Cultural va passar a Sabadell la seva infància i joventut. Casals va ser, juntament amb Carme Forcadell, actual presidenta del Parlament, una de les cares més visibles del procés independentista des de la societat civil. Va presidir Òmnium del 2010 al 2014, any en què va passar a ser la número tres per Barcelona de la llista de Junts pel Sí. Muriel Casals va morir al febrer de l’any passat, després d’haver estat hospitalitzada en ser atropellada per un ciclista.

L’expresidenta d’Òmnium ha rebut avui, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona. El ple municipal va aprovar aquesta proposta a l’abril del 2016, amb el vot contrari del PPC i l’abstenció de C’s. L’acte, que es celebrarà avui a les 18 hores, contarà amb les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.