El grup de Junts pel Sí, amb el qual Muriel Casals es va presentar a les eleccions catalanes del passat 27S i pel qual va ser elegida diputada, ha comunicat poc després de les 7.15 hores d'aquest matí la mort de l'expresidenta d'Òmnium i ha destacat que la història recent de Catalunya no hauria estat la mateixa sense la seva aportació. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà aquest matí a les 11.00 una declaració institucional per valorar la figura i trajectòria de la diputada.

"Lamentem profundament haver d'informar de la defunció de la companya, amiga i diputada Muriel Casals Couturier", ha indicat JxSí en un comunicat, en el qual precisa que la fins ara diputada ha mort a l'hospital a les 01.06 hores d'aquesta matinada.

En el text, el grup expressa el seu més sentit condol a la família i amics i es posa a la seva disposició. També expressa el reconeixement de JxSí "a la trajectòria i solidesa personal al servei d'aquest país" de la diputada: "La nostra història recent no hauria estat la mateixa sense la seva aportació. El seu tarannà, el seu bon fer i el seu compromís no ens abandonaran", assenyala el text.

Funeral íntim i acte obert

JxSí també ha informat que es realitzarà un funeral íntim per a la família i amics més propers i un acte de comiat els propers dies obert a la societat. La família ha agraït totes les mostres de suport rebudes i ha demanat que en aquests moments tan difícils es respecti al màxim la intimitat.

Òmnium Cultural ha subratllat que recordaran cada instant que van compartir amb ella: "serem fidels a la teva lluita: la llibertat del nostre país". En un article titulat "Estimada Muriel", el president d'Òmnim, Jordi Cuixart, afirma que "La Muriel ha estat sempre una dona forta, valenta, de pensament lliure, vehement fins i tot quan feia falta; una dona que ens ha ensenyat a fer servir les paraules per explicar-nos millor".