Més de 400 persones s'han concentrat a la plaça Sant Roc de Sabadell després que el jutge del Tribunal Suprem hagi decretat presó sota fiança per a la presidenta del Parlament i veïna de la ciutat, Carme Forcadell

La protesta l'ha convocada l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en aquesta localitat i el Comitè en Defensa de la República (CDR). Els manifestants han expressat malestar amb crits de "llibertat" i han fet servir xiulets, cassoles i altres estris per fer sentir la seva veu.

Entre les persones que s'han mobilitzat hi han estat presents l'alcalde del municipi, Maties Serracant (Crida per Sabadell), i l'exalcalde Juli Fernàndez (ERC).

Tot plegat ha tingut lloc després que s'hagi sabut que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat presó eludible amb una fiança de 150.000 euros per a Forcadell. La presidenta ingressarà aquesta nit en un centre penitenciari fins que aboni aquesta quantitat.

Pel que fa a la resta de membres de la Mesa del Parlament, el magistrat ha deixat lliures Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, però els ha donat set dies per ingressar fiances de 25.000 euros cadascun. En el cas de Joan Josep Nuet, el jutge ha decretat la seva llibertat sense cap mesura cautelar.