Els consellers Jordi Turull i Josep Rull tornen a ser a la presó. Aquest dijous el TSJC ha suspès el tercer grau dels dos presos polítics, i han hagut de tornar al centre penitenciari de Lledoners aquesta mateixa tarda, on han estat rebuts per desenes de persones. Tant Rull com Turull han criticat durament els arguments de la justícia per avalar la suspensió. "Mai no ens sotmetrem a un programa de tractament per canviar les nostres idees lícites i democràtiques, i que sempre hem defensat pacíficament", ha dit Turull poc abans de tornar a entrar a la presó.

En el seu discurs, han qualificat la suspensió del tercer grau de "venjança i ofensiva judicial", però han insistit en què això no els farà abandonar. "La nostra és una causa de llibertat", ha assegurat Rull.

 

 

"Si persistim, podrem sortir d'aquí", ha volgut expressar Turull. El conseller Jordi Turull també s'ha manifestat indignat pel retard del jutge en emetre una decisió sobre el seu règim penitenciari, que ha arribat més tard que en el cas de Rull. "Forma part del maltractament psicològic", ha considerat Turull.

Concentració de suport als presos polítics

Els dos presos polítics han volgut agrair la concentració de suport que els esperava a les portes de la presó de Lledoners. "Guanyar depèn de tots vosaltres", ha defensat Turull, fent una crida a la unitat.

El conseller de Territori, Damià Calvet, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, han assistit a la concentració de suport als presos polítics Jordi Turull i Josep Rull. També s'hi ha desplaçat una delegació d'Esquerra Republicana encapçalada per la diputada republicana al Parlament, Núria Picas, la portaveu del grup parlamentari al Senat, Mirella Cortés, i alcaldes i alcaldesses d'Esquerra Republicana a la Catalunya Central.

Jordi Turull Josep Rull lledoners suspensió tercer grau - efe

Els consellers Jordi Turull i Josep Rull a la concentració de suport a les portes de Lledoners. / Efe

La situació dels presos polítics

Els dos líders independentistes han entrat a la presó a dos quarts de nou del vespre. Ara, hauran d'estar 14 dies confinats a la cel·la. 

Aquest mateix camí el van fer el dimarts els presos polítics Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Per ara, el jutjat penitenciari número 1 de Barcelona ha rebutjat retirar cautelarment el tercer grau de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa, fent cas omís de la petició de la Fiscalia.