El Tribunal Suprem no vol fer soroll de la sortida de Josep Rull a l'hospital per anar a veure el seu fill després de l'accident del nen a la presó de Lledoners. L'alt tribunal ho ha incorporat a la causa per què no sigui dit però descarta portar el cas a la Fiscalia.

Manuel Marchena ha inclòs tota la documentació sobre la sortida a la causa de l'1-O després de rebre la resposta de la direcció de Lledoners.

El Magistrat diu que vistes les explicacions de la direcció del 8 i 14 de gener i la gravetat de l'accident del fill de Josep Rull, té en compte els fets, però no anirà més enllà.

 

 

El fill de Rull va caure i es va donar un cop al cap el 5 de gener, durant la visita familiar que van fer a la mateixa presó de Lledoners.

El nen va ser traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa i hores després es va autoritzar per via d'urgència la sortida de Josep Rull per visitar el seu fill. Rull va estar dues hores fora de la presó. Una, visitant el nen, i la resta corresponent al trasllat.

El fill petit de Josep Rull -de 6 anys- va caure a terra i va patir una forta commoció al cap. Degut a la batzegada, el petit nen va perdre el coneixement. Els serveis mèdics el van haver d’evacuar d’urgència, amb ambulància. En despertar-se, el fill petit de Rull va passar unes hores desorientat, sense reconèixer els seus familiars, però finalment els facultatius li van donar l’alta i va passar la nit de Reis a casa seva.

Abans d’autoritzar el permís extraordinari d’urgència, els Serveis Penitenciaris es van adreçar al jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que el Reglament Penitenciari preveu la concessió de permisos extraordinaris d’urgència per part dels Serveis Penitenciaris. Concretament, el jutge fa referència a l’article 161.4.

Els Serveis Penitenciaris van actuar d’acord amb la norma prevista, tal com es fa en qualsevol dels casos.