Josep Rull pren el pols actual a Junts i admet que "cal recosir el partit i el país en general". L'exconseller admet que, actualment, ajuda en el que considera el seu partit, Junts, des "d'una responsabilitat molt modesta" però aposta per una entesa de forces dins del partit d'abans i ara. Així doncs, discrepa de Jordi Sànchez sobre la defensa de nous lideratges nous de forma categòrica: "Jordi Turull és el pare de l'1 d'Octubre, i Laura Borràs és filla de l'1 d'Octubre. No hi ha fills, si no hi ha pares i anant junts són multiplicadors", en declaracions a RTVE Catalunya.

"Percebo un punt de tristesa"

Ampliant la mirada, Rull també fa balanç del moment que viu l'independentisme català: "Es tracta de remar endavant. Veig l'independentisme i la desunió fa que hi hagi una desmobilització important i percebo un punt de tristesa. Jo faig molt territori i és veritat que el batec és baix". Per això, també fa autocrítica sobre el projecte que s'ha seguit després de l'1 d'octubre: "Vam arribar molt desordenats però Espanya és capaç de tot".

I en aquest sentit ho lliga als darrers fets: "El Govern no ha de romandre indiferent davant l'espionatge d'un Estat extraordinàriament dèbil perquè és molt bèstia el que està passant. I sí, dic que l'Estat espanyol és extremadament dèbil, perquè els dèbils imposen i els forts pacten". 

Retorn a la presó: "Podria passar"

Precisament, l'exconseller confessa que no li vindria de nou que haguessin de tornar a la presó, "podria passar". La sala del Tribunal Suprem (TS) que s'ocupa de la revisió de la concessió dels indults per part del govern espanyol preveu revertir la seva decisió respecte als recursos que s'hi van presentar. És a dir, ara el Tribunal estudia modificar la seva decisió inicial de negar els recursos contra els indults que van presentar diversos partits i associacions.

Així doncs, podrien acceptar-se els recursos, fet que no asseguren que aquests acabin amb els indults, però els torna a donar vida. La Secció de la Sala de la Sala Contenciosa Administrativa que va rebutjar en el seu moment els recursos contra els indults ha canviat. La decisió de no acceptar els recursos contra els indults es va prendre amb un estret marge de tres vots contra dos. 

Demana explicacions a Colau

Rull també llança una crítica directa a l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: "Ha de donar explicacions per moltes coses, va solemnitzar que mai dels mais pactaria amb Manuel Valls ni que acceptaria els seus vots. I això, en el context de la nova informació que se sap, algú ha de donar explicacions. O la guerra bruta contra l'alcalde Xavier Trias".

En una qüestió totalment paral·lela, Rull també s'ha posicionat a favor de tirar endavant una candidatura catalana dels Jocs Olímpics d'Hivern, "i més ara que sembla que l'Aragó es despenja". Tot i que es remet a la democràcia "de votar" per saber què vol la ciutadania. En paral·lel a la seva aventura televisiva a 8tv amb un programa sobre la vida a la presó, Rull també presidirà la Comissió d'Energia de la Cecot "de forma voluntària, és a dir, no retribuïda dins un consell assessor per col·laborar i dibuixar estratègies de futur".