La no investidura del president en funcions, Carles Puigdemont, aquest dimarts, va posar en evidència les diferències entre Junts per Catalunya i ERC.

La distància es va fer evident al Parlament... però també a Twitter, i això es pot veure en l’intercanvi “cordial” de missatges entre el conseller en funcions Josep Rull i la membre de Demòcrates -ara amb ERC- Núria de Gispert.

La també expresidenta del Parlament va defensar la suspensió del ple per part de Roger Torrent per evitar que més líders independentistes “entrin a la presó”. “Volem més indepes a la presó? No ens adonem de les amenaces constants que rebem?”, va preguntar, per cridar a “obrir els ulls i fer República”.

Davant la prudència de de Gispert, Rull creu que “la por, instigada des de la injustícia i la ignomínia, no ens pot paralitzar, no ens pot impedir que despleguem en plenitud un mandat democràtic expressat en termes perfectament legals”.

L’últim a evidenciar les diferències JuntsxCat-ERC va ser el mateix Puigdemont, que va advertir els republicans que “no és realista” complir amb el 155.