La CUP espera que el Govern s’avingui a convocar una cimera de partits per valorar la possibilitat de convocar un referèndum unilateral d’independència (RUI), i demana en aquest sentit un gest. Aquesta va ser la proposta que els cupaires van posar sobre la taula el passat dijous i que va ser immediatament rebutjada pel Govern: “La CUP no està en condicions de demanar res”, va dir.  

El context

La resposta del Govern arribava després del cop de porta de la CUP als pressupostos que va precipitar la qüestió de confiança i les crítiques el mateix dia al nou BCN World.

“Esperem que s’acabi produint una resposta més reflexionada i atenent els interessos més generals del conjunt de forces independentistes”, ha apuntat aquest dimarts el diputat de la CUP Albert Botran, qui també ha posat com a exemple la reacció a la proposta per part d’Esquerra i de Demòcrates de Catalunya.   

Qüestió de  confiança

Des de la CUP, insisteixen que cal obrir un debat polític sobre el full de ruta independentista amb el Govern de cara la qüestió de confiança a Carles Puigdemont. "No se'ns acut cap altra manera de poder arribar a un acord", ha apuntat Botran.

Creuen que el fet que Esquerra aposti pel debat en positiu entre partits, acabarà precipitant una obertura al diàleg del Govern.