Dura crítica d'ERC a la líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, després que el partit taronja no hagi aconseguit un acord amb el PSOE que deixés fora els partits independentistes de les negociacions dels pressupostos de l'Estat.

Responent un vídeo de la formació espanyolista en què assegura que els "vots d'ERC i Bildu són èticament inacceptables" i que "gràcies a Cs eren, a més, aritmèticament innecessaris", els republicans han acusat Arrimadas de manipular "a consciència".

Concretament ha estat el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, que ha afegit que "cal ser mala persona per mentir quan saps que el castellà no està perseguit a Catalunya". 

"Els qui pacteu amb el franquisme de Vox a Madrid i Andalusia no podeu donar cap lliçó a un partit amb 90 anys de memòria democràtica i honestedat", ha afegit.

La secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha alertat que al vídeo s'han oblidat de parlar "dels vostres socis de Vox". "Nosaltres, republicans i republicanes, escollim drets, llibertats i democràcia per a tothom", ha defensat.

Per últim, el portaveu dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, fent ús del seu estil a Twitter, ha respost el vídeo amb un mem on hi posa "The irrelevant", burlant-se de la irrellevància del partit taronja en l'equació del govern de Sánchez per poder aprovar els comptes espanyols.

L'aposta fallida de Cs

Tota la picabaralla ve de l'esforç que durant setmanes va fer Ciudadanos per tal que el PSOE no pactés els pressupostos amb ERC i Bildu, oferint els seus vots al Congrés. Tanmateix, Sánchez i Iglesias finalment han escollit els vots d'independentistes bascos i catalans, deixant el partit d'Arrimadas al costat del 'No' de PP i Vox.