"No s'ha de traficar amb l'1-O, s'ha de respectar el que va fer la gent", ha apuntat aquest divendres el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

El republicà ha volgut tancar la polèmica sobre quins partits es van implicar més en  la celebració del referèndum de l'1-O, en una entrevista avui al programa Els Matins de TV3

Rufián també ha parlat sobre la decisió de la justícia alemanya de demanar l'extradició del president a l'exili, Carles Puigdemont, només per malversació, desmuntant la causa de rebel·lió i de sedició que demanava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. "La sentència alemanya és una vergonya per tot el bloc del 155 i per a l'estat espanyol. Demostra que, presumptament, Llarena està prevaricant", ha dit. 

La llista única de l'independentisme

El diputat al Congrés ha dit que a Madrid "provoca incomoditat que Junqueras sigui a la presó" i ha demanat la llibertat de tots els presos polítics. Sobre les seves declaracions de deixar l'acta de diputat, ha tornat a explicar aquest matí que ho farà quan el Parlament li demani. 

Rufián també ha parlat sobre les eleccions municipals de 2019 a Barcelona. "ERC està a favor de qualsevol llista unitària, front ampli a tots els 'autodeterministes'", ha dit.