"No ens posem dates. Som soldats no armats, que ningú no s'espanti, del Govern de la Generalitat". Amb aquestes paraules, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha assenyalat en Ràdio Euskadi que "la imatge dels diputats d'ERC marxant del Congrés és una imatge potentíssima a nivell internacional" en cas que l'1 d'octubre guanyi el referèndum l'independentisme i es creï una República catalana.

A més, ha destacat que, en un referèndum, no hi ha d'haver percentatges de vots que puguin limitar el resultat, sinó que, simplement els 'sís', han de ser més dels 'nos'.

Rufián ha assegurat que, "si el poble de Catalunya vota que sí" en el referèndum de l'1 d'octubre, "hi haurà un procés constituent" de la República catalana, "i si vota que no, hi haurà eleccions autonòmiques i un Parlament autonòmic". A més, ha apel·lat a "entitats supranacionals" que entenen que "tutelaran el procés" si es juga per la independència.

Imparable

Rufián ha afirmat que el procés "és imparable" perquè el 80% vol votar que sí o que no al referèndum. En aquest sentit, ha assenyalat que, "si el poble de Catalunya vota que sí, hi haurà un procés constituent" de la República catalana, "i si vota que no, hi haurà eleccions autonòmiques com sempre, i un Parlament autonòmic".

Segons el seu parer, "al final, el pragmatisme triomfarà, i ha apel·lat a "entitats supranacionals" que entén que "tutelaran el procés, si, al final, la gent vota que sí l'1 d'octubre". "Estem absolutament convençuts que, al final, l'Estat espanyol serà el primer interessat en què a Catalunya li vagi bé", ha indicat.