El líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha tornat a ser el protagonista d’una picabaralla amb el govern espanyol al Congrés.

En aquesta ocasió, Rufián ha preguntat al cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, si tornaria a aplicar l'article 155 de la Constitució en cas que guanyessin els independentistes el 21-D.

Abans d’acabar la intervenció, el diputat d’ERC ha lamentat que Rajoy no prefereixi aplicar els articles 47 i 128, que considera “molt més bonics i molt més dignes”.

Però... què defensen aquests articles? El primer, el 47, té a veure amb l’habitatge, i diu que “tots els espanyols tenen dret de gaudir d’un habitatge digne i adequat”. A més, s’afirma que “els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret”.

De la seva banda, el 128 assegura que “tota la riquesa del país en les seves diverses formes i sigui quina sigui la titularitat, resta subordinada a l'interès general”. El mateix article apunta que la llei “podrà reservar al sector públic recursos o serveis essencials”.

Amb tot, una picada de Rufián al crostó de Rajoy perquè s’ocupi més de la qüestió social i menys de posar barreres a la territorial.