Després de l'oferiment d'Albert Rivera a Pedro Sánchez, Gabriel Rufián ha volgut interpel·lar directament el "sector del PSOE que no vol un pacte amb Ciutadans". Aquest dimarts, des del Congrés, els ha demanat que recuperin el "con Rivera no" de Ferraz el 28-A i impedeixin l'entesa amb la dreta i facin possible un govern progressista. De la mateixa manera, també s'ha dirigit un cop més a Unidas Podemos, a qui ha demanat un "acte de generositat" per a fer impossible aquesta alternativa.

A l'entrada a la Junta de Portaveus al Congrés dels Diputats, el portaveu d'ERC a Madrid ha volgut recordar "el crit dels centenars de persones que es van reunir a la porta de Ferraz a demanar ‘amb Rivera no’”. Per la seva part, a la formació de Pablo Iglesias li ha demanat que "es posi davant del mirall". "Si nosaltres fem aquest acte de generositat –en referència a l’abstenció d’ERC--, també estem legitimats per demanar-los a ells un acte de generositat”, ha assegurat.

"El que s’està intentant pactar en un despatx entre Sánchez i Rivera no és només un més que possible 155, sinó que es tracta d’aplicar o no la llei mordassa i de derogar les reformes laborals", ha advertit Rufián. "Al final hem d’intentar que el cap de cavall que l’Ibex 35 posa al llit de Rivera no sorgeixi efecte”, ha conclòs el dirigent republicà.