Gabriel Rufián i Adriana Lastra tancaran aquest dimarts una nova reunió de cara a les negociacions per la investidura. Segons ha informat la mateixa portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, durant el dia d'avui parlarà amb el seu homòleg d'ERC per "ultimar aquesta reunió". Segons Lastra, "les bases d'Esquerra han votat i han dit que seguem a parlar".

El gruix de la militància d'Esquerra Republicana ha atorgat carta blanca a la direcció del partit perquè fixi el preu de la investidura de Pedro Sánchez en un diàleg entre governs per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. A la consulta hi van participar el 70% dels 8.500 afiliats que hi estaven cridats. El 94,6% va optar per respondre que sí ​a l'enrevessada pregunta "Estàs d'acord amb rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una mesa de negociació?". 

El PSOE i ERC van tancar la setmana passada els equips negociadors que hauran d'explorar si és possible una abstenció dels 13 diputats republicans al Congrés que faciliti la investidura de Pedro Sánchez. Per part d'ERC en formaran part la portaveu i secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta, i el president del consell nacional dels republicans, Josep Maria Jové. Per part dels socialistes, el secretari d'organització de PSC, Salvador Illa, així com el ministre de Foment i secretari d'organització de PSOE, José Luis Ábalos, o la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.