El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián no ha descartat intentar de nou la investidura del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però ha recordat els obstacles que existeixen i ha demanat "parlar" de l'assumpte. "Cal saber que vol fer ell i cal parlar. Ho hem dit des del minut u: no serem un obstacle per a res, però cal parlar i cal saber com es fa", ha defensat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Rufián ha assegurat que el seu partit defensa que Puigdemont és el president legítim de Catalunya i ha demanat que, si es busca com investir-lo, es faci amb una estratègia per "transcendir sigles i interpel·lar altres demòcrates que estan en contra de l'ofensiva d'un Estat venjatiu que persegueix demòcrates".

JuntsxCat ja va intentar investir Puigdemont a finals de gener, però ERC va exposar els seus recels des del principi demanant que la investidura d'un candidat al Parlament no tingués conseqüències legals per a ningú.

Finalment Puigdemont va renunciar a ser investit i la polèmica entre els dos partits va minvar, però després de la detenció d'aquest diumenge a Alemanya del president, JuntsxCat ha plantejat de nou intentar investir-lo a la Cambra catalana.