El republicà Gabriel Rufián ha insinuat de manera irònica que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, estaria darrere de l'editorial publicat pel Financial Times en el qual ha fet un gir cap a les tesis de l'unionisme i del Govern espanyol.

El portaveu adjunt d'ERC en el Congrés ha assegurat a Cuatro que De Guindos va acusar els independentistes d'haver "pagat" editorials anteriors a favor del referèndum secessionista, i ha suggerit que aquest editorial, que combrega amb la línia del Govern, hauria estat finançat per l'executiu espanyol.

"Es diu que hem comprat editorials, mai no diré que De Guindos hagi comprat aquest editorial", ha afirmat en to de broma, ironitzant sobre la falta d'encert en els pronòstics del ministre, a qui ha recordat que el 2008 va negar la crisi econòmica.

Crítica al manifest contra l'1-O

D'altra banda, el portaveu adjunt d'ERC ha vinculat amb el PSOE el manifest '1-O Estafa antidemocràtica', en el qual alguns intel·lectuals i artistes han expressat el rebuig a la consulta sobiranista: "Aquells que han firmat aquest manifest han donat suport al PSOE", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha explicat que això es resumeix en el fet que la línia política dels socialistes és contrària al referèndum, una cosa que per a ell és suficient per entendre que aquests intel·lectuals expressen la visió socialista.

A més, ha apuntat que, segons el seu parer, perquè alguna cosa canviï a Espanya no és necessari fer fora el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, del càrrec, sinó que haurien de "canviar" el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans, Albert Rivera: "Aquest mantra que diu que si Rajoy se'n va tot canvia, no: s'ha de canviar tot un règim", ha conclòs.