A les portes de la reunió entre el president Pere Aragonès i les entitats sobiranistes aquesta dimarts a la tarda al Palau de la Generalitat després de la Diada, el portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha passat de puntetes per les tensions que viu el seu partit amb els socis de govern. Rufián ha defensat que les eternes disputes només beneficien els socialistes i ha assegurat que “cada cop que un càrrec públic d’Esquerra parla de Junts, un càrrec públic del PSC acaricia un gat”.

EuropaPress esquerra republicana erc congres gabriel rufian
Gabriel Rufián s'ha mantingut al marge de la divisió que es viu a la Generalitat. / Foto: Europa Press

El cap de files dels republicans a Madrid ha lamentat el soroll que deriva d’aquestes discussions públiques: “No vull fomentar tempestes mediàtiques que cansen enormement a la gent”. I ha continuat dient que “la gent ens vol parlant de tipus d’interès, d’hipoteques, dels preus, de la inflació, de la factura de la llum... I no parlant constantment entre nosaltres, de nosaltres i per a nosaltres” per acabar assegurant que “si a mi em cansa, imagina’t a la gent”. Tot i això, Rufián en altres ocasions sí que se l’ha vist molest amb el comportament de Junts, com quan va lamentar el nexe entre els socis de govern amb el Kremlin. Llavors va parlar de “sàtrapres” i “señoritos que es creien James Bond”. Al final, Rufián va matisar les seves paraules.

Dard a Yolanda Díaz

En la compareixença prèvia a la Junta de Portaveus, el portaveu republicà també ha picat la cresta a la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, sobre la limitació del preu dels aliments bàsics que està impulsant arran de l’alça inflacionista que aquest dimarts s’ha confirmat que es manté en els dos dígits. "Li demanaria que a part de parlar a les teles i amb periodistes, parlés amb el seu partit, perquè si no la proposta queda en una portada" ha apuntat Rufián, que ha afegit que ”és força estrany i anòmal que no parli amb el seu partit de propostes interessants i que podem escoltar amb enorme interès”.

La reunió d'aquesta tarda


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat aquest dimarts a la tarda Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) al Palau de la Generalitat per tractar la situació actual del país i del procés d'independència, segons ha informat el Govern. També es pretén que sigui un espai per escoltar les propostes de les entitats. La trobada tindrà lloc a les 16:30 hores i hi participaran els presidents de les tres entitats, Xavier Antich, Dolors Feliu i Jordi Gaseni. Aquesta reunió serà a porta tancada i arriba després d'una Diada marcada per la crítica al Govern i als partits independentistes.