El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha alertat en una entrevista a 'Las Mañanas' de RNE que arribar en un escenari al setembre "és pervers i ens complica la vida a tots". El republicà ha insistit que l'esquerra no pot deixar escapar aquesta oportunitat i que ha de teixir aliances perquè sinó "ho pagarà".

En relació al 'no' que va votar ERC ahir a la primera votació de la investidura, Rufián ha confirmat que "és impossible posicionar-se davant d'una cosa que no existeix". D'aquesta manera, ha reiterat una vegada més que si PSOE i Podem presenten un acord, "per ERC no serà que no hi hagi govern".

D'altra banda i com és habitual, Rufián ha repartit un parell de dards. Primer cap al partit de Pablo Iglesias i els seus constants canvis de discurs, assegurant que Podem són "els campions de prometre coses i quan tenen el poder se'ls hi oblida". També han rebut els constitucionalistes destacant que "són uns hipòcrites", ja que són els primers que es salten articles de la Constitució.

Finalment, Rufián ha recordat el poc tacte dels seus contrincants cap als presos polítics i les seves famílies subratllant que Montse Bassa, diputada d'ERC a Madrid, ha hagut de sentir durant el debat d'investidura "autèntiques barbaritats" sobre Dolors Bassa i la resta de líders independentistes.