Les crítiques de la portaveu de Salut de JxSí, Montserrat Candini, al conseller Antoni Comín en una entrevista a un digital especialitzat del sector ha provocat la rèplica del diputat d'ERC Gabriel Rufián i ha aixecat una nova polseguera interna entre els socis del grup parlamentari.

Candini es refereix a l'entrevista a la polèmica sobre la privatització de la sanitat catalana –“no és real, és un relat instal·lat al discurs que no m’agrada gens”– i no defuig la crítica directa a Comín –“té una gran trajectòria política, però la seva influència ve més marcada per acontentar l’esquerra que el pacient”–.

El republicà Gabriel Rufián ha replicat amb un tuit, on acusa la diputada de representar “la deslleialtat més total i absoluta feta resposta”.

La portaveu de Salut s’ha encarregat de respondre també per Twitter per advertir que no es pot confondre “deslleialtat amb posicions pròpies de formacions diferents amb un objectiu comú”.

També l’exconseller de Benestar Social i actual senador del PDECat, Josep Lluís Cleries, ha sortit a replicar al diputat republicà.

Però el debat no ha quedat només dins de JxSí, també el podemita Albano Dante Fachín ha intervingut per dir-hi la seva.

El debat sobre la privatització de la sanitat ha atiat ja diferents estirabots entre els socis de JxSí. Des de la conselleria s’ha responsabilitzat el govern d’Artur Mas d’un procés de privatització de la sanitat catalana que el departament de Comín estaria ara desmantellant, la qual cosa va provocar tensió interna a mitjans de setembre, quan el PDECat va assenyalar el tripartit com a responsable d’engegar el procés de privatització.