La portaveu de Salut de JxSí al Parlament i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, dedica un parell de cleques al conseller de Salut, Antoni Comín, en una entrevista que publica el digital del sector Redacción Médica, on aborda els debats sobre la privatització de la Sanitat, els concerts i les diferències internes al grup parlamentari en matèria sanitària.

Candini no s'escapa per les branques i, en demanar-li una valoració sobre l'actuació del conseller, assegura: “Té una gran trajectòria política, però la seva àrea d’influència ve més marcada per acontentar l’esquerra que el pacient”.

La diputada, que és també membre de la comissió executiva del PDECat, carrega contra la polèmica sobre les privatitzacions, un dels arguments que ha fet saltar més espurnes entre els representants de l'antiga CDC i el conseller. “La privatització de la sanitat catalana no és real, és un relat instal·lat en el discurs que no m’agrada gens”, adverteix, tot retraient que el que importa és l’atenció al pacient i que “les ideologies molt rígides no garanteixen això”.

En relació a la fi dels concerts, un altre dels elements que provoca diferències dins del grup parlamentari, assenyala que cal estudiar si aquest procés “es justifica, demostrant que és més eficient”; admet que s’hauria d’haver fet una auditoria prèvia dels centres públics i concertats per poder prendre la decisió amb “informació transparent”; i insisteix: “Mai és bo incorporar la ideologia a aquestes anàlisis”.

La portaveu de JxSí no té inconvenient a reconèixer que dins del grup parlamentari hi ha diferències pel que fa a la política sanitària, però recorda que l'objectiu pel qual es va crear és el procés independentista i que aquest obliga a “renunciar” als seus “diferents punts de vista”. “La línia vermella, en tot cas, és el programa electoral, on no posa enlloc que hàgim de renunciar al nostre model sanitari”, rebla.

La diputada, que assegura que el conseller sempre l'ha escoltat, sosté que aquestes diferències internes no danyaran el sector i que tenen clar que “el model actual ha de prevaldre al 99%”.

Candini parla també sobre el suport de la CUP i admet que en algun moment no se sent còmoda amb aquest grup perquè “són molt rígids ideològicament”, però subratlla el fet que són una formació democràtica.