El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha atacat via Twitter el líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, en plenes negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. En una piulada on hi ha un vídeo d'Iglesias parlant sobre la monarquia, el republicà ha etzibat: "Va ser un detallàs que els regalessin uns miralls als indígenes".

D'aquesta manera Rufián ha ironitzat sobre els elogis d'Iglesias cap a Elionor pel fet que fes el seu discurs "en perfecte català" durant l'entrega dels Premis Princesa de Girona el passat 4 de novembre a Barcelona.

El més curiós és que aquesta crítica s'ha produït en plenes negociacions entre republicans i socialistes per formar un Executiu del qual Pablo Iglesias en serà el vicepresident. Precisament aquest dijous Iglesias havia comentat que preferia "l'estil Tardà" a "l'estil Rufiàn".

Posteriorment, Rufián ha tornat a criticar Iglesias, aquest cop per involucrar-lo a ell i al president d'ERC, Oriol Junqueras, en la justificació per les seves rialles amb el portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, durant els actes del Dia de la Constitució.