Les rialles entre el líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, i el portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, en els actes del Dia de la Constitució han estat focus d'atenció de tots els mitjans. Conscient de la trascendència mediàtica (i potser política) d'aquest fet, Iglesias ha sortit al pas de les crítiques amb un tuit.

"Aquesta nit de Nadal en moltes famílies hi haurà votants d'Unidas Podemos, de partits independentistes, de VOX, del PSOE o de qualsevol altre. Igual que en els sopars de feina o de la classe de la facultat. I parlaran i riuran. Això no és una falta de coherència política, sinó condició humana", ha escrit.

El líder morat ha acompanyat aquesta reflexió de quatre fotografies, en què a més de veure'l amb el dirigent d'extrema dreta, també se'l pot veure amb el president d'ERC, Oriol Junqueras i l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. També ha penjat una fotografia de Gabriel Rufián amb un apoderat de Vox durant les eleccions del 10-N.

Pocs minuts després, Rufián ha respost el tuit d'Iglesias contundentment. "Què covard equiparar a qui és en una cel·la per les seves idees amb el teu companyonatge d'avui amb els dirigents del partit que li demanaven 75 anys en el judici que el va portar a l'esmentada cel·la", ha etzibat.

Rufián, doncs, ha obviat la seva fotografia amb l'apoderat del partit que demanava 75 anys de presó pel president de la seva formació política en el judici que l'ha portat finalment a estar complint una pena de 13.

La resposta d'Iglesias també ha estat ferma. "Cap equiparació. Amb Junqueras i amb molts de vosaltres compartim valors i idees. Parlo de condició humana. I ho diu el fill i el net de qui també va ser a la presó per les seves idees combatent la dictadura. No pretenia ofendre (i crec que ho saps). Abraçada", ha escrit.