Pablo Iglesias admet que per formar un govern d'esquerres preferiria comptar amb Joan Tardà que amb Gabriel Rufián. Per indicar aquest ordre de preferències, defineix que els dos líders d'Esquerra (el del passat i el present), tenen "estils diferents" i admet rotundament: "A mi m'agrada Tardà". No és la primera vegada que es dediquen floretes entre ells.

A la contra, Tardà també va admetre durant la darrera campanya general que si no fos català votaria Podemos i Pablo Iglesias. 

Qui en surt malparat d'aquesta declaració d'amor és Gabriel Rufián. Pablo Iglesias parla en el llibre 'Nudo España', que avui presenta, del "gen Rufián" com a obstacle per teixir ponts de diàleg amb Esquerra. En la roda de premsa, ha rebaixat la contundència i ha definit el portaveu republicà a Madrid "d'ambivalent, és capaç d'una cosa i una altra". 

El líder d'Unidas Podemos somia amb governar conjuntament al Parlament i a l'ajuntament de Barcelona amb ERC, malgrat que les darreres eleccions municipals el desenllaç acabés sent totalment contrari. I creu que Esquerra no pot "tornar a entrebancar-se quan torni a guanyar unes eleccions a Catalunya" si vol estar a l'alçada.