L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat aquest dimarts al matí que els agents de la UDEF de la policia espanyola han requerit al caporal responsable d'informàtica de la Guàrdia Urbana informació sobre una aplicació que utilitza el cos i que és molt habitual entre les policies dels locals dels municipis.

En total, cinc agents de la policia s'han personat a les dependències municipals en el marc de l'operació a nivell de tot l'Estat espanyol i en què també s'han fet entrades a Mollet del Vallès i Tiana i s'ha requerit informació a ajuntaments d'altres localitats del Maresme.

Els presumptes suborns i compres fraudulentes

Segons ha comentat Ros, els agents han estat "demanant informació i revisant l'ordinador" del caporal de la Guàrdia Urbana i ha assegurat que no disposa de més informació perquè es tracta d'un cas sota secret de sumari.

L'operació està relacionada contra la presumpta compra fraudulenta d'aplicacions informàtiques per instal·lar en semàfors de diversos municipis a canvi de suborns, segons han informat fonts properes a la investigació.

Es tracta d'una operació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona contra diversos consistoris i l'empresa Aplicacions Gespol de Barcelona –actualment integrada al grup Valoriza Serveis Medioambientals- pels presumptes delictes de pertinença a organització criminal, suborn, prevaricació, contra l'administració pública i falsificació documental, entre d'altres.