Els presos polítics ja han sortit de Soto del Real i han començat el viatge cap a Catalunya. Ho ha assegurat el conseller Raül Romeva en una piulada on ha apuntat que no tornen a casa, que tornen al centre penitenciari de Lledoners

Romeva ha volgut aclarir que el retorn a Catalunya és per reingressar a Lledoners i no per tornar a casa i que, per tant, "aquí i allà, continua la vulneració flagrant de drets i continuem sent presos polítics". Ara bé, el líder independentista ha deixat clar que "aquí i allà, persistirem".

El Ministeri de l’Interior ha iniciat aquesta tarda de dilluns el trasllat dels presos independentistes a Catalunya, un cop el Tribunal Suprem ha donat permís i Institucions Penitenciàries ha acabat els tràmits administratius necessaris.

El dispositiu comporta que aquest dilluns a la tarda Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Jordi Sànchez, i Jordi Cuixart surten de Soto en direcció al centre penitenciari de Valdemoro, on faran nit. Dimarts seran traslladats al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa, i dimecres arribaran a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos.

Pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa, el trasllat es farà directament el dimecres des d’Alcalá-Meco a Bians II. Un cop a Brians II, els Mossos els traslladaran als centres de destinació: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart a Lledoners; a Mas d'Enric (Tarragonès) Carme Forcadell, i a Puig de les Basses (Alt Empordà) Dolors Bassa.