Els presos surten a les 14 hores de la presó de Soto del Real amb destinació a Catalunya, segons ha pogut saber El Nacional. Això no obstant, encara hauran de passar dues nits a presons espanyoles abans d'arribar-hi: la primera al centre penitenciari de Valdemoro i la segona al de Zuera.

Així se'ls ha fet saber aquest mateix matí als líders independentistes empresonats a Soto del Real, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Josep Rull. En el cas de Carme Forcadell i Dolors Bassa, que es troben al centre penitenciari d'Alcalà Meco, el seu trasllat serà directe. Tots arribaran dimecres a Catalunya.

Els homes seran traslladats amb el transport ordinari, la qual cosa els obligarà a passar pels dos centres penitenciaris. Un cop abandonen Soto del Real a les 14 hores, els presos van al centre penitenciari Madrid III, de Valdemoro, a poc més de 50 Km. Allà passaran la nit d'avui.

Dimarts, un nou trasllat, els portarà al centre penitenciari de Zuera, a gairebé 400 Km de distància, on passaran la segona nit, abans del trasllat a Catalunya.

La darrera etapa serà el centre penitenciari de Brians, on arribaran dimecres i on es procedeix al tràmit de distribució, previ al trasllat a Lledoners. El ministeri de l'Interior ha confirmat el trasllat, però s'ha limitat a apuntar que dimecres, a les nou del matí, seran a Catalunya.