"Hi ha un empat tècnic i per tant la proposta no ha estat rebutjada i segueix viva". Amb aquestes paraules ha valorat el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, el resultat de l'assemblea de la CUP que diumenge va registrar un empat entre els vots a favor i en contra de la proposta d'acord per a la investidura de Mas.

La direcció de JxSí ha valorat en una reunió aquest matí la situació com queda l'acord plantejat a la CUP. "Abans estaven en el no i ara en l'empat", ha declarat a El Nacional un alt càrrec de la coalició. Però malgrat aquesta valoració optimista, el cert és que la reunió ha estat llarga i s'hi ha reflectit el malestar davant la situació creada.

Dos escenaris

Romeva s'ha encarregat de fer la valoració i s'ha limitat a assenyalar que correspon a la CUP pronunciar-se. "Hi ha dos escenaris damunt la taula i ha de decidir quin dels dos volen", ha assenyalat.

En relació amb la crida de la cupaire Anna Gabriel perquè JxSí mogui fitxa i posi una nova oferta damunt la taula, Romeva s'ha limitat a reiterar que l'oferta ja està feta, en al·lusió a la proposta d'acord formulada la setmana passada i que inclou nombroses demandes fetes per la CUP durant les negociacions, entre les quals el pla de xoc social dotat amb 270 milions d'euros o la paralització del complex lúdic BCNWorld.

(FOTO: Els diputats de la CUP Salellas i Gabriel i els de JxSí, Turull i Rovira, en la reunió de la junta de portaveus al Parlament / EFE)