Després d'haver fracassat aquest dilluns a la moció de censura contra el president Torra on només va rebre el suport d'un terç de l'hemicicle, la portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha assegurat que "era necessària" i que "molta gent li ha donat les gràcies", tot i que ha reconegut que sabia que no tindria els vots necessaris.

Roldán ha insistit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, que la moció anava "més enllà de la censura" i que va ser una demostració que les forces constitucionalistes "poden canviar les coses". En aquest sentit, la portaveu de Cs ha reiterat les seves crítiques al PSC considerant que només estableixen vincles amb el president de la Generalitat que "està instal·lat en la desobediència".

Roldán ha afirmat que ella faria un requeriment a Quim Torra per haver "legitimat" presumptes terroristes, referint-se als aplaudiments de Torra dins de l'hemicicle quan es va conèixer la presó preventiva per als CDR detinguts. Davant la proximitat de la sentència i de les conseqüències al carrer, Roldán creu que el govern espanyol ha d'estar preparat per donar una "resposta constitucional" i ha afegit que és partidària de fer un requeriment a Torra, pas previ per aplicar el 155 a Catalunya.

La portaveu de Cs ha defensat una vegada més que en el marc del debat de política general ensenyés a l'hemicicle una fotografia de l'atemptat d'ETA a la caserna de Vic. Segons ha dit, va mostrar la fotografia per recordar una "etapa negra" de la història.