La fins ahir candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Lorena Roldán, flamant guanyadora d’unes primàries on es va imposar a altres onze candidatures amb un 86,6% dels vots, ha acceptat el cop de timó del partit, que ahir la va substituir de forma fulminant designant Carlos Carrizosa com a candidat en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

En declaracions a Onda Cero, Roldán ha assegurat aquest dijous que l'elecció del líder dels unionistes al Parlament, Carlos Carrizosa, com a cap de llista per a les properes eleccions és una decisió "meditada" i "presa en equip".

Aquest gir de guió es va produir dimecres a la nit, quan el partit va anunciar en un comunicat que el Comitè Permanent del partit havia decidit rellevar-la i situar Carrizosa com a presidenciable. Roldán s’ha empassat la victòria a les primàries i ha justificat el canvi per "intentar aconseguir una coalició constitucionalista a Catalunya" amb el PPC i el PSC. "El pas que hem fet va en aquesta línia".

Rebutja “polèmiques”

Roldán ha rebutjat la "polèmica" després d'aquest decisió i ha reivindicat el relleu per Carrizosa com una decisió "meditada, presa en equip, de manera conjunta" per aconseguir "donar un canvi" a Catalunya en les eleccions que el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar però encara no tenen data.

Malgrat que Cs ha triat un candidat, Roldán ha apel·lat a "no anteposar llocs" a la llista electoral, sinó pensar en el benestar dels catalans per obrir-se una etapa nova, "on l'important sigui la ciutadania i els seus respectius problemes".

Alerta d’un tripartit

També ha tornat a demanar unitat als partits "constitucionalistes", i per això ha insistit en una coalició electoral que uneixi a Cs, PP i PSC, la qual va ser proposada pel mateix partit d’Arrimadas sota la idea que només junts podrien “guanyar a Puigdemont”.

En concret, la dirigent de Cs ha retret a PP que encara no hagin donat una resposta a aquesta proposta, i ha criticat les seves "típiques excuses" on, segons ha dit, abans semblava que sí es podia donar aquesta coalició, i ara "sembla que no ".

Així mateix, ha carregat contra el líder de PSC, Miquel Iceta, perquè considera que està "embolicant la troca", i ha alertat sobre un possible "tripartit" postelectoral en què també estaria ERC. "Per evitar això, que és el que menys li convé a Catalunya, oferim aquesta alternativa", ha afegit.