"Si ens presentem junts Partit Socialista, PP i Cs guanyaríem les eleccions. Guanyaríem a Puigdemont". Amb aquesta afirmació el vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, ha anunciat que la seva formació oferirà al PSC i al PP anar en coalició o buscar una altra fórmula electoral similar en les pròximes eleccions catalanes amb l'objectiu de guanyar a l'independentisme, el qual, segons les seves pròpies declaracions, tindria en el president en l'exili i eurodiputat la seva millor carta.

Cuadrado s'ha mostrat segur que amb una coalició entre aquests tres partits "guanyaríem a Catalunya" i per això ha avançat, en declaracions a Europa Press, que el seu partit hi treballarà, a més d'insistir que l'oferta ja s'havia fet anteriorment, però sense cap resposta per part del PSC.

Malgrat que la seguretat de Cuadrado contrasta amb l'aritmètica parlamentària actual, on els tres partits sumen 57 diputats i amb les projeccions més recents com el CEO, que atribueix a aquests tres partits 49 diputats en conjunt, el també responsable de Finances de Cs ha subratllat que el seu partit està disposat a ser "generós" i que intentarà que els tres partits es presentin "junts", amb la confiança que la coalició els pogués fer millors resultats que presentant-se per separat.

A més, cal tenir en compte que totes les enquestes preveuen una caiguda important de Ciutadans, que perdria la primera posició aconseguida en les eleccions del 21-D per passar a ser el quart partit del Parlament mentre que un altre element a considerar és la possible entrada de Vox a la cambra catalana, part dels votants del qual podria procedir precisament de Ciutadans. En tot cas, la formació d'ultradreta no tindria cabuda en la coalició proposada per Cs.

Objectiu, batre l'independentisme

L'objectiu d'aquesta coalició seria el de batre l'independentisme sumant "els màxims vots constitucionalistes", i per això Cuadrado ha assenyalat que a començaments d'any el seu partit ja va apostar per la unió i va remetre sengles cartes als socialistes i al PP.

Segons ha afegit, el primer "no va respondre" però amb els 'populars' es van asseure a parlar, segellant poc després un pacte per presentar-se en coalició al País Basc. "Hem aconseguit dos diputats de Cs", ha assenyalat, ja que el partit liderat per Inés Arrimadas tindrà per primera vegada representació a la Cambra de Vitòria.

Davant del fet que el president del PP català, Alejandro Fernández, qüestioni ara la conveniència d'anar en coalició amb Cs per no confondre els votants després del "gir" que segons el seu parer s'està imposant en el partit d'Arrimadas, Cuadrado ha recordat que fa tres mesos el líder del PP a Catalunya apostava per aquesta suma d'aquests dos partits autoconsiderats com a 'constitucionalistes'.

Full en blanc

"Crec que tots units podríem guanyar les eleccions i la suma d'aquests tres partits garantiria una vegada més que una llista no independentista guanyaria les eleccions a Catalunya", ha ressaltat Cuadrado, que ha indicat que la casella de sortida de la seva proposta és un "full en blanc", on no es descartaria un candidat adscrit a cap d'aquests tres partits: "Parlaríem de tot el que calgui parlar". Així, ha subratllat que es tractaria de conformar una llista constitucionalista i ha recalcat que el seu partit "mai" ha posat "vets".