Ciutadans ha fulminat l'actual líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, i posa el president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, de candidat a la Generalitat, segons ha anunciat la formació en un comunicat aquest dimecres al vespre després d'una reunió extraordinària del Comitè Permanent.

Roldán, diputada per Tarragona, havia estat escollida a través de primàries el mes de juliol de l'any passat com a candidata a la presidència de la Generalitat de Ciutadans amb el 86,6% dels suports. Tot i això, les enquestes no li eren favorables i el partit ha acabat fent-li fer un pas enrere i apostant per Carrizosa com a cap de llista.

El mateix comunicat també anuncia la intenció del partit d'"intensificar converses i contactes amb la resta de formacions constitucionalistes" per tancar una candidatura conjunta que "garanteixi que es pugui guanyar a les urnes a l'aliança entre separatistes". De fet, el partit taronja ja va proposar al PP i al PSC anar junts a les properes eleccions catalanes, encara sense data, per "guanyar a Puigdemont".

En aquest sentit, la proposta de Carrizosa com a candidat parteix de l'acord intern del partit perquè aquesta figura tingui exclusivament càrrec públic a Catalunya, i així "no pugui ser identificat com un candidat de sigles i difumini qualsevol idea de partidisme, facilitant així la futura coalició constitucionalista". El partit ha recalcat en el comunicat que "davant la gravetat de la situació, es fa més necessària que mai aquesta unió dels constitucionalistes".

Cs ha agraït a Roldán -que seguirà exercint la seva tasca al Senat i al Comitè Executiu- la seva "dedicació i el seu compromís personal i polític amb el projecte de Ciutadans" i la feina feta com a portaveu i candidata de la formació taronja a Catalunya, agafant el relleu d'Inés Arrimadas quan aquesta va fer el salt al Congrés dels Diputats.

Des de la formació, expliquen que aquest canvi de candidat, que contradiu el resultat de les primàries celebrades, "s'articularà d'acord amb el que estableixen els Estatuts de el partit per a casos d'excepcionalitat política, econòmica i sanitària, com la que travessa el nostre país".

La reunió ha estat encapçalada per la presidenta de el partit, Inés Arrimadas, i també hi han participat la líder a Catalunya, Lorena Roldán, i el propi Carlos Carrizosa, segons un comunicat de el partit.