El fitxatge estrella del PP de Catalunya per aquestes eleccions, Lorena Roldán, s'ha dirigit directament a la candidata de JxCat, Laura Borràs, per les declaracions que aquesta ha fet aquest matí sobre la DUI. "Ara en serio, no us canseu d'estar sempre amb el mateix?", li ha preguntat.

La número dos dels populars no s'ha aturat aquí i ha ironitzat sobre la proposta. "Vinga, Laura, que potser aquest cop us dura més de vuit segons", s'ha burlat en referència a la declaració que el president Puigdemont va suspendre el 10 d'octubre del 2017 per tal de donar pas al diàleg amb el govern espanyol.

Per últim, Roldán ha reivindicat que "el que necessitem activar és l'economia i els llocs de feina, i els vostres deliris separatistes ho impedeixen". Roldán va deixar Ciutadans ara fa un mes per fitxar pel PP. Tot i que sempre ha dit que aquest no va ser el motiu, cal recordar que Roldán va ser apartada de ser la presidenciable del partit taronja després de guanyar el procés de primàries del partit. Al seu lloc hi van posar l'actual líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa.

La DUI de JxCat

La proposta d'activar la DUI si l'independentisme assoleix el 50% dels vots ha estat presentada de la mà de la mateixa Borràs en un acte de JxCat celebrat aquest matí davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A l'acte, que també hi han intervingut els presos polítics del partit i el president Puigdemont, Borràs ha reclamat que, en cas que es revalidi la majoria independentista i s'aconsegueixi superar el 50% dels vots, tots els actors de l'independentisme es comprometin en l'activació de la declaració d'independència del 2017.

També ha demanat que el Parlament després de la seva constitució adopti una resolució que constati l'existència d'una majoria democràtica a favor de la independència i ratifiqui la vigència de les declaracions de sobirania i la declaració d'independència del 2017. La candidata ha tancat l'acte fent una "enèsima crida a la unitat" i advertint ERC, sense citar-la, que la independència no s'aconseguirà garantint al PSOE l'aprovació dels pressupostos.