Unes eleccions no serien una bona opció per a ningú. Així ho creu el president del Parlament, Roger Torrent, que ha fet una crida a evitar un escenari de repetició electoral per falta d'acord entre les formacions independentistes. En declaracions a la parada d'El Nacional d'aquest Sant Jordi, el president del Parlament ha fet una crida a impulsar una "investidura efectiva" abans del 22 de maig.

El president del Parlament ha participat en la parada organitzada per aquest diari al passeig de Gràcia de Barcelona. Allà ha coincidit amb el portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, que també ha parlat amb El Nacional.

Torrent ha apostat per prioritzar la defensa dels drets inherents a qualsevol democràcia per sobre de les conviccions de les formacions independentistes. "No es tracta d'independència o no, a la qual no renunciem —ha matisat—, sinó d'apel·lar als principis democràtics", ha sentenciat sobre la investidura d'un presidenciable independentista.

Encara en aquest sentit, Torrent ha assegurat que s'està avançant en la reforma de la Llei de Presidència per facilitar una possible investidura de Carles Puigdemont. De moment, el president del Parlament no ha avançat noves passes, tot mentre s’espera el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que ha d’assenyalar si el canvi legislatiu s’ajusta a la legalitat.

Record per als presos polítics

Torrent ha tingut un sentit record per als polítics independentistes que segueixen empresonats. El president del Parlament ha lamentat la seva situació al mateix temps que ha volgut donar un missatge d’esperança: “Desitjo que no hàgim d'esperar al Sant Jordi de l'any que ve perquè no hi hagi presos polítics”, ha exposat al micròfon d’El Nacional.

Posteriorment, en una atenció als mitjans, el president del Parlament ha refermat aquesta idea i ha fet una crida a la societat catalana a combatre l’empresonament de polítics independentistes. “Cap català pot restar impassible davant la retallada de llibertats”, ha exposat Torrent en discurs dirigit a l’executiu de Mariano Rajoy.