"És molt dur. És molt bèstia". El portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha lamentat que els presos polítics no puguin celebrar la Diada de Sant Jordi en llibertat. El que és un de les mans dretes del president Puigdemont ha denunciat, en declaracions en la parada d'El Nacional, l'"actitud no democràtica" de l'Estat.

"És molt dur. És molt bèstia". El portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha lamentat que els presos polítics no puguin celebrar la Diada de Sant Jordi en llibertat. El que és una de les mans dretes del president Carles Puigdemont ha denunciat, en declaracions en la parada de Sant Jordi de El Nacional, l'"actitud no democràtica" de l'Estat en la gestió del cas català.

"Hi ha un rumor de fons. Avui no estem tots", ha lamentat Pujol en al·lusió als consellers i activistes independentistes que es troben en presó preventiva i per als quals ha tornat a demanar el seu alliberament. Segons el diputat de Junts per Catalunya, el Palau de la Generalitat sembla un "edifici segrestat" per part de les institucions espanyoles, que ha citat a respectar els resultats de les eleccions del 21 de desembre.

Les paraules d'Eduard Pujol tenen com a teló de fons no només la Diada de Sant Jordi amb personalitats polítiques empresonades sinó també la polèmica suscitada per la retirada de símbols independentistes i a favor de l'alliberament dels presos polítics a la Final de la Copa del Rei de dissabte passat. "Segresten el color groc perquè pensen que així amaguen un sentiment", ha exposat sobre la retirada de tota mena d'abillaments de color groc en el partit entre el Barça i el Sevilla.