"El d'ahir és un escàndol democràtic". Així ha catalogat el president del Parlament, Roger Torrent, les detencions que es van produir aquest dimecres a les comarques de Girona en una entrevista a Els matins de TV3. "Què vol dir que s'envien a encaputxats a fer detencions aleatòries?", ha comentat. "En un estat de dret això és impensable".

Preguntat per una possible sanció per als diputats que van abandonar aquest dimecres les comissions al Parlament en senyal de protesta, tal com demanaven algunes formacions, Torrent ha exposat que "no hi ha motiu per sancionar als diputats que ahir van marxar del Parlament" i ha afegit que "jo hauria fet el mateix".

El president del Parlament ha insistit que "la protesta cívica és legítima" i ha subratllat que "hi ha voluntat de criminalitzar la mobilització ciutadana".

Demanat també per la reunió d'aquest dijous entre el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, i la portaveu i consellera de presidència, Elsa Artadi, amb la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, Torrent ha comentat que "el diàleg és el que ens pot portar a una solució política. Com més es parli, millor".  "Si es pot parlar de tot, és una taula de diàleg vàlida" i ha ressaltat que "a Catalunya hi ha una crisi de legitimitat. S'ha de parlar d'urnes i de referèndum". "Hem de poder parlar del que agrupa el 80% de la població d'aquest país, que és poder votar", ha subratllat. També ha lamentat que, tot i que aquest dijous hi haurà una "reunió bilateral" on es reclamaran moviments antirepressius, "ahir es van detenir dos alcaldes".

Torrent ha insistit però que "no donarem un xec en blanc al PSOE". "Nosaltres no parlarem de partides, parlarem de política. És una qüestió de drets i llibertats" i ha posat èmfasi en el fet que "no estem en una situació de normalitat".  "Quan parlem de drets i llibertats parlem de drets i llibertats de tothom", ha remarcat. "Aquest 2019 ha de ser l'any de la política. No em cansaré d'insistir en aquesta via".

Preguntat pel moment més dur en aquest primer any de Torrent com a president del Parlament, ha comentat que va ser "el debat d'investidura de Jordi Turull". Sobre una possible investidura del president Carles Puigdemont ha comentat que "si hi ha les condicions objectives perquè es faci una investidura efectiva, serem els primers". "No volem generar frustració. Jo sóc dels independentistes que vol guanyar", ha exposat. Torrent ha recordat que abans de tenir un govern efectiu es van fer fins a quatre investidures: "Des de llavors no hem parat". 

Sobre el judici de l'1-O, ha recordat que "s'està acusant a tots els ciutadans que van anar a votar l'1-O". "S'està acusant a la democràcia", ha recalcat. En relació a les mobilitzacions que s'espera que acompanyin el judici, Torrent ha dit que "crec que ha de ser una resposta que s'acosti molt a la que vam tenir el dia 3 d'octubre". "Parlar de confiar amb el Suprem en aquestes alçades seria ingenu", ha admès i ha conclòs assegurant que "és absolutament necessària la unitat d'acció".