Concentració de suport als presos de cara al judici, aquest migdia al Parlament. Al davant, una urna de l'1-O, darrera representants de JxCat, ERC i els comuns, barrejats amb treballadors de la cambra. Uns amb llaços grocs, els altres amb cartells de 'Jo acuso'. I presidint l'acte, Roger Torrent. 

El president del Parlament ha confirmat que des de la institució treballen per organitzar un acompanyament "per denunciar la farsa que és aquest judici". A l'espera de concretar-ne els detalls, sí que ha avançat la seva voluntat de traslladar a Madrid un acte institucional de suport el dia que declari la seva predecessora, Carme Forcadell, per "acompanyar-la". 

Torrent no ha aclarit si, com ha anunciat el president Torra, demanarà de ser a dins la sala de vistes, perquè encara està pendent de saber si el cridaran a declarar com a testimoni, tal com han demanat algunes defenses. Ha explicat que l'última vegada que va poder veure els presos va ser per Nadal i que espera poder-los visitar ja a Madrid. 

Sobre l'arrencada del judici, per Torrent "ha arribat l'hora de la veritat". El president té clar que "no serà just", ja que "hem vist diverses vegades com s'estan vulnerant drets". I en la línia de la campanya 'Jo acuso', ha afirmat que els encausats "van a posar l'estat davant del mirall, amb el cap ben alt, a defensar els seus drets però també els de tots nosaltres". 

La concentració ha congregat una quarantena de persones, entre treballadors i els pocs diputats sobiranistes que avui eren al Parlament. Han estat cinc minuts de silenci que han acabat al crit de 'Llibertat'.