La Coalició de Represaliades (CR), de la qual el cap de llista per Barcelona és l'activista Roger Español, no ha aconseguit els avals per poder presentar-se a les eleccions del 14-F a Barcelona, Girona i Lleida. Només es podrà presentar per la demarcació de Tarragona.

A través d'un comunicat, la CR ha culpat a "la falta de democràcia de la pròpia llei electoral, la situació de pandèmia, amb les restriccions que l'acompanyen, les festes de Nadal i el temporal" del fet que no hagin pogut aconseguir els avals que necessitaven.

La Coalició ha recordat que l'entrega de més de 5.000 avals "en un temps rècord" és "un repte enorme en la situació actual de pandèmia". "La pròpia llei electoral deixa al descobert que en la democràcia en què vivim únicament tenen lloc les grans maquinàries electorals, amb els recursos i els diners per poder preparar les candidatures amb temps i agilitat", ha criticat.

En aquest sentit, també ha recordat que les formacions de la Coalició, l'A.R.A i Corrent Roig, són "organitzacions autofinançades, que tirem endavant amb els nostres propis recursos i l’esforç de la nostra militància".

Crítica a JxCat

La CR també ha carregat contra JxCat, a qui ha acusat de "falta de solidaritat" pel fet d'haver recollit "milers i milers de firmes que els sobraven, impedint així que aquestes firmes les poguessin recollir altres candidatures". JxCat va obtenir en pocs dies 52.000 firmes. Curiosament, el mateix Español es va presentar a les eleccions espanyoles per JxCat per ser senador, tot i que no va obtenir l'escó.

A més de JxCat, els altres partits que han presentat els avals per poder presentar-se a les eleccions han estat Vox, Primàries, el PNC i el FNC.

Tarragona, única demarcació on es presentaran

Tarragona serà l'única demarcació on hi haurà la papereta d'aquest moviment, Ara bé, no serà sota el nom de Coalició de Represaliades, sinó sota el de Moviment Corrent Roig, a causa de la marxa del representant legal de l’A.R.A.

"La marxa inesperada, a última hora i poc honesta, intentant aprofitar-se de la visibilitat de les represaliades per treure rèdit polític per part d’un company que era el que va oferir el partit de forma instrumental, ens ha deixat sense la representació legal d’A.R.A. Per aquesta raó, la candidatura tarragonina anirà sota el nom de Moviment Corrent Roig", ha aclarit el moviment.