La formació JxCat ha iniciat la recollida d'avals perquè el partit es presenti a les eleccions del 14 de febrer, la qual cosa ha generat cues a diferents punts establerts per Catalunya.

Segons fonts de la formació, han d'aconseguir entre 5.600 i 6.000 avals, ja que, en presentar-se per primera vegada a uns comicis del Parlament, la llei electoral demana presentar a les juntes electorals provincials avals equivalents al 0,1% del cens electoral de cada circumscripció.

La formació recollirà signatures en centenars de punts de tot Catalunya, que es poden consultar al seu portal ​web fins al 3 de gener.

La portaveu de JxCat al Congrés i candidata a les eleccions catalanes, Laura Borràs, ha qualificat aquest diumenge de "doble motiu d'esperança", donat que no només representa l'inici de la recollida d'avals, sinó també el principi de la campanya de vacunació contra la Covid-19. En aquest sentit, Borràs retreu al president espanyol, Pedro Sánchez, que ha "centralitzat el mèrit" de la campanya de vacunació. 

 

Cues recollida avals JxCat / @aalbeert

Cues per la recollida d'avals per JxCat a Les Corts / @aalbeert

Laura Borràs punt de recollida avals Sagrada Familia / Europa PressLaura Borràs al punt de recollida d'avals a la Sagrada Família / Europa Press

Inici de la campanya de vacunació

Borràs ha celebrat també l'inici de la campanya de vacunació, però ha criticat que, tot i que la UE aporta les vacunes i les autonomies les distribueixen, l'Estat intenta "centralitzar el mèrit i la propaganda" plasmant la marca de l'Estat en les caixes que les contenen. 

Puigdemont a les eleccions

Pel que fa a si JxCat competeix contra altres forces independentistes, ha assegurat que Junts sempre ha defensat la unitat i que, en aquest sentit, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ja va oferir a Oriol Junqueras (ERC) formar part d'una llista conjunta a les eleccions europees, i aquest ho va descartar. 

També ha defensat que Puigdemont no és candidat a la presidència de la Generalitat, sinó que és el president i que ho seguiria sent de manera efectiva "si l'Estat espanyol no l'hagués fet fora".

 

Imatge principal, cues per la recollida d'avals per JxCat a Sagrada Família / @aalbeert