L'exdiputat de Podemos Alberto Rodríguez ha carregat aquest dijous contra el PSOE després que s'hagin oposat a la seva petició de recuperar l'escó en el Congrés. Davant de la negativa dels socialistes, Rodríguez també ha traslladat la seva indignació al partit que va abandonar fa tan sols uns mesos, Unidas Podemos, i els ha preguntat com pensen actuar davant d'aquest "atac flagrant a la separació de poders".

Rodríguez contra el PSOE

La pena d'inhabilitació d'un mes i mig imposada a Alberto Rodríguez ja ha estat complerta, així ho va explicar per carta el mateix exdiputat aquest dimecres a la presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet. Aquest matí, el portaveu del PSOE al Congrés, Héctor Gómez, ha rebutjat la petició de l'exdiputat podemita, i ha demanat que li busquin un substitut. Gómez ha assenyalat que la sentència del Tribunal Suprem que va obligar a la retirada de l'acta de diputat a Rodríguez per haver colpejat un policia en una manifestació s'ha de complir i ha recordat que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ja va demanar un aclariment al TS sobre la sentència inicial i aquesta va ser "contundent". "Tots sabem que quan una sentència retira la condició de diputat, ha d'entrar el següent en la llista", ha indicat en declaracions TVE.

Arran d'aquestes declaracions, l'exdiputat ha reafirmat en xarxes socials que lluitarà "fins a l'últim alè" perquè es faci justícia i poder "recuperar la voluntat democràtica de bona part del poble canari". "Em costi el que em costi i caigui qui caigui. Amb el poble no es juga", ha llançat. Així, s'ha qüestionat "per què menteix el portaveu del PSOE en el Congrés afirmant que l'acta va ser robada per donar compliment a una sentència", i el desafia que li indiqui en quina part de les 34 pàgines de la resolució ho posa. "Per què respon el PSOE a una petició legítima que faig, com a part de la meva defensa jurídica, a la presidenta del Congrés dels Diputats, que ha d'actuar com a presidenta de la cambra mantenint la neutralitat deguda?", ha insistit. Finalment, Rodríguez ha instat també el PSOE canari a manifestar la seva opinió davant d'aquestes paraules.

Rodríguez contra Podemos

Davant del silenci de l'altra part del govern espanyol, Rodríguez també s'ha preguntat quina opinió té Unidas Podemos sobre tot això: "Què opinen els seus socis de govern estatal i canari davant d'això? Quedaran impunes aquestes declaracions demostrant un atac sense dissimulació a la separació de poders i una maniobra política per eliminar un rival incòmode per als seus interessos?", ha apuntat en un fil a Twitter.

 

Foto principal: l'exdiputat d'Unidas Podemos, Alberto Rodríguez / J. Hellín