Mal dia per la ultradreta. Avui Vox havia de presentar a prop de l'entrada del Parlament un autobús dissenyat pel partit en el marc de la campanya "barris segurs", una campanya dels d'Ignacio Garriga consistent a assenyalar llocs de Catalunya on hi ha "inseguretat", una insegurat que vinculen amb persones migrants, drogues i ocupacions. Malgrat l'esforç, però, Vox no ha pogut presentar finalment el vehicle i és que ha punxat roda abans d'arribar al Parc de la Ciutadella, segons han relatat fonts del partit. 

Els ultres havien convocat a la premsa a l'entrada del Zoo de Barcelona, al costat de la Cambra catalana, i estava previst que intervinguessin en la presentació del nou autobús els diputats Joan Garriga, Maria García Fuster i Sergio Macián. Les mateixes fonts han explicat que l'autobús es troba a Barcelona i que intentaran fer la presentació aquest divendres.

El vehicle dissenyat per la formació, si no se li punxen més rodes, espera recórrer Catalunya en les properes setmanes en el marc de la campanya del grup. Aquesta iniciativa de Vox va començar el mes d'octubre, i des del seu inici a consistit a assenyalar llocs "perillosos", segons la formació. La primera de les aparicions va ser a l'Hospitalet, des d'on Ignacio Garriga va vincular inseguretat amb independentisme: "Darrere de cada assalt, robatori i violació hi ha un conseller separatista que mira cap a un altre costat".

A banda de vincular inseguretat i separatisme, com fa habitualment Vox, també relacionen barris insegurs amb presència de persones migrants, i és que en aquestes aparicions Vox ha reiterat que els menors no acompanyats han de tornar als seus països i ha carregat contra el "bonisme" de les institucions catalanes amb aquests col·lectius.

En una altra visita que els ultres van fer a Reus, Garriga va assenyalar que els problemes dels veïns són per culpa de "la invasió de la immigració il·legal" i la impunitat dels delinqüents "que permet el separatisme i l'esquerra". Més recentment i després d'un desallotjament d'un narcopis del Poble-sec de Barcelona, Garriga va assegurar que la complicitat del separatisme i l'esquerra amb les màfies de l'ocupació, de la droga i la delinqüència només permeten a la societat "atur i misèria". 

Garriga es reuneix amb Borràs

La presentació del bus s'ha cancel·lat pocs minuts després que Vox s'hagi reunit amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el marc de les diverses trobades que ha fet la presidenta amb els grups de la Cambra per traslladar les propostes i les inquietuds rebudes en les audiències amb representants de diversos sectors. En declaracions a la premsa al final de la reunió, Garriga ha dit que ha estat "cordial" i que ha traslladat a la presidenta el seu malestar pel cordó sanitari que els discrimina al Parlament. Borràs ha alertat en diverses ocasions a Vox sobre una possible vulneració del codi de conducta amb algunes de les seves declaracions.