L'expresident de Cs, Albert Rivera, està impulsant una plataforma civil que vol formar a partir d'una "xarxa de líders". Des de la derrota electoral que va deixar en 10 els escons de Cs al Congrés i que va dur Rivera a dimitir, el ja exdirigent taronja havia mantingut un perfil baix, fins que el passat 2 de març va oferir una roda de premsa per anunciar que havia trobat feina i fitxava per un bufet d'advocats madrileny.

Des d'aleshores, Rivera s'ha fet notar en ocasions esporàdiques, com quan es va distanciar del suport de Cs a la pròrroga de l'estat d'alarma a Twitter i també en un seminari en què va criticar la mesura. Recentment, ha començat a preparar una plataforma cívica que està promocionant a través de videoconferències i seminaris.

Quan encara liderava el partit, Rivera ja va intentar crear una associació paral·lela a Cs, Espanya Ciutadana, que va organitzar alguns esdeveniments però que no ha tingut gaire continuïtat.

Aquest mateix dimecres, però, Rivera ha organitzat una d'aquestes noves sessions, titulada 'Líders en el canvi', en què ha compartit l'experiència professional de diverses persones en moments de dificultat i ha parlat del seu llibre, que no es publicarà fins a la tardor per la pandèmia de covid-19.

També ha parlat de la seva marxa de Cs i ha dit, la decisió de dimitir després de perdre 47 diputats va ser "fonamental" per a ell. "Me'n vaig anar perquè creia en uns valors", ha dit, "ara que sembla que dimitir per a alguns sigui un cognom rus".