L’expresident de Cs, Albert Rivera, ha reaparegut aquest dimecres després de mesos allunyat de l'esfera pública. Ho ha fet en un directe online, un webinar, on ha opinat sobre la situació política i econòmica d'Espanya en plena crisi pel coronavirus.

Tot i evitar valorar directament el suport de la seva successora Inés Arrimadas al govern espanyol per prorrogar l'estat d'alarma, Rivera ha deixat clar que està en contra d'un "estat d'alarma permanent en el temps" i que si Pedro Sánchez vol el suport de l'oposició, hauria de ser més clar en els motius i la durada de la pròrroga.

"L’executiu espanyol no pot aprofitar l’estat d’alarma per utilitzar constantment decrets lleis i condicionar i fer xantatge permanentment amb això”, ha apuntat. "Ha de ser una excepció, no una norma", ha reiterat Rivera, assegurant que "l'economia s'ha de reactivar" i que "la disjuntiva d'haver de triar entre salut o menjar és falsa".

Més enllà d'això, Rivera ha dit que no vol ser un "gerro xinès" per Ciutadans i que cal que Arrimadas "pugui actuar amb tota llibertat, sense que ningú la tuteli ni la condicioni". "Les decisions de l’executiva seran la seva responsabilitat i la seva llibertat", ha afegit.

L'exlíder de Ciutadans ha defensat la necessitat de "demanar ajuda a Europa" per fer front a la crisi econòmica que durà el coronavirus i ha demanat fer-ho al més aviat possible. "Demanem-ho ara, no al setembre", ha exigit Rivera, advocant per pactar un "rescat suau" per a Espanya.

La política és una "etapa passada"

Preguntat per un possible retorn a la política, Rivera ha dit que "és una etapa passada" i que no en té cap intenció. "Estic feliç, vaig prendre la decisió que havia de prendre", ha dit en referència al seu adeu després de la desfeta electoral a les últimes eleccions generals.

Tot i això, diu que sí que té intenció de "participar com a ciutadà en la societat civil" i ha anunciat que impulsarà una "xarxa de líders" anomenada Líderes en el Cambio, des d'on organitzarà "accions i iniciatives" en els propers mesos.